Limba ce-o vorbim, politicianism, Societate

Dezavantajele Unirii Republicii Moldova cu România!

Istericii ne-bărbaţi de stat

Isteria anti-unionistă care a pus stăpânire şi pe primul-ministru şi pe primarul Chişinăului – personaje de la care nu mă aşteptam să aibă astfel de deraieri nedemocratice – şi care ţine capul de afiş în toată mass-media copilărească moldovenească, urmăreşte un singur scop: blocarea oricăror discuţii publice privind avantajele pe care le-ar putea aduce Unirea Republicii Moldova cu România.

Chiar faptul că „istericii” evită, atunci când vorbesc despre „activităţile unioniste”, să pronunţe denumirea ţării vizate de unionişti – România – indică o tactică subtilă de „condamnare politică” (cum s-a exprimat premierul) a „extremiştilor” (cum le-a zis Diacov).

Să observăm că niciunul din contestatarii manifestaţiilor unioniste nu zice „să interzicem Unirea cu România”, „cei care vor Unirea cu România sunt extremişti”, „Unirea cu România înseamnă contestarea şi defăimarea statului Republica Moldova” etc., căci exprimându-se astfel ar transfera toate calificativele cu care îi „dezmiardă” pe unionişti asupra României!

Lucru care deja ne va scoate joaca de-a democraţia din cadrul limitat (şi în gândire) intern şi-o va prezenta în toată „splendoarea” ei lumii întregi! Lume pe care n-o mai putem convinge că nu suntem proşti! (Cum nu o putem convinge nici că nu suntem săraci!)

Iar izbucnirile celor doi „fruntaşi” ne-comunişti şi ne-alogeni (moldoveni), Filat şi Chirtoacă, deşi pot fi motivate „pragmatic” (primul – într-o goană permanentă după pi-ar, al doilea – urmând, posibil, directivele partidului care-şi arogă dreptul exclusiv de promovare a românismului în R. Moldova, sau poate, copilăreşte, exploarând şi partea cealaltă, ruso-voroniniană a electoratului din capitală), analizate de la nivelul structurilor europene, adică şi româneşti, spre care se tinde astăzi oficial, vor întări cu siguranţă eticheta de „proşti” care ne-a însoţit atât în timpul Uniunii Sovietice (în care nu eram independenţi şi suverani) şi de care nu ne putem debarasa nici azi, independenţi şi suverani cum ne „mândrim” că suntem.

„Ca nişte moldoveni!”, vorba haholului Iuşcenco.

Dar să revenim la dezavantajele Unirii Republicii Moldova cu România.

Lucrul cel mai interesant, mai ales pe fonul istericilor bufoni developaţi masiv în ultima vreme, e că NU EXISTĂ DEZAVANTAJE pentru cetăţenii moldoveni în cazul Unirii Republicii Moldova cu România!

Da, există corupţie şi în România. Însă aceasta nu se compară cu dezmăţul funcţionarilor din Moldova.

Da, România nu e cea mai bogată ţară din Europa. Însă e cu mult, mult mai bogată decât Moldova.

Da, justiţia română mai are mult până să ajungă la stadardele vest-europene. Însă justiţia moldovenească nu va ajunge acolo niciodată!

Astea fiind doar câteva din problemele majore ale societăţii moldoveneşti: sărăcia, corupţia, injustiţia.

Fără a mă avânta orbeşte în tabăra „unioniştilor de stradă”, observ totuşi o lipsă totală a oricăror dezbateri în privinţa beneficiilor pe care le-ar aduce cetăţenilor moldoveni Unirea Republicii Moldova cu România.

Căci sunt doar beneficii!

Pentru cetăţenii de rând! Nu pentru oligarhii şi birocraţii paraziţi care ne spulberă pe zi ce trece orice perspectivă a unei vieţi mai bune în ţara noastră!

Până în sec. 20 „isteria feminină” era considerată o boală. Tratarea căreia presupunea stimularea manuală a unei zone anumite a corpului.

Isteria de care dau dovadă anti-constituţionalii şi anti-democraticii noştri conducători, deşi cauzată nu neapărat de porniri referitoare strict la obiectul Unirii, nu poate fi tratată. (Stimulare manuală a unei zone anumite a propriilor corpuri pot fi catalogate înseşi acţiunile lor.)

Şi nici nu trebuie tratată!

După 21 de ani pierduţi în aşteptarea unor oameni de stat care ar aduce o normalitate europeană în haosul din societatea moldovenească, să-i mai aşteptăm şi pe aceştia să se dea pe brazdă ar însemna sinucidere definitivă. A noastră, ca societate!

Compromişi iremediabil din perspectiva schimbărilor promise în 2009, politicienii din actuala guvernare au expirat. După toate standardele europene!

O nouă generaţie de oameni de stat este imperios necesară. Oameni de stat sunt imperios necesari! Dacă mai dorim salvgardarea a ce a mai rămas din societatea moldovenească decimată, a ce a mai rămas din statul compromis Republica Moldova.

De ce să nu fie această nouă generaţie formată şi din cei care militează pentru Unirea cu România?!

De ce nu se discută măcar o astfel de opţiune?!

De ce se tot interzice şi se interzice şi se interzice…?!

NB: Din perspectiva unei mici părţi a cetăţenilor moldoveni Unirea Republicii Moldova cu România ar prezenta un dezavantaj. Unul singur: creşterea prezenţei limbii moldovenilor în spaţiul public!

Max Ciudin, 10 septembrie 2012, natiadinurma.wordpress.com

Reclame

Discuție

9 gânduri despre &8222;Dezavantajele Unirii Republicii Moldova cu România!&8221;

 1. excelent articol, Max..felicitari! Ai niste articole la tinta 😉

  Scris de freemd | 10 septembrie 2012, 21:49
 2. toții cu vorba în poze dar ”Șălin” cu berea 😀

  Scris de dediu | 10 septembrie 2012, 23:07
 3. ADEVARAT adevar …. bun si direct articol la subiect !!! Traiasca Romania mare

  Scris de Savin Popa | 10 septembrie 2012, 23:35
 4. Cei care nu vor Unirea, nu o vor pentru ca intr-adevar sunt dezavantaje. Multe. Pentru ei, personal. Le este teama. Teama de a nu pirede „ciolanul”, le este teama ca isi vor pierde scaunele, functiile. Ei sunt la putere, sunt suverani, fac ce vor. Pentru ei sunt dezavantaje. De ce sa fie subordonati Guvernului noii Romanii cand pot duce o viata de huzur fiind sefi peste o tara „compromisa”. Avantajele sunt pentru romanii din Moldova, pentru electoratul lor. Pentru ei nu. Lor le convine asa. Dar poate voi, poporul veti reusi sa o faceti. Aveti nevoie de lideri, de hotarare, de perseverenta. Este greu, stiu, stomacul cere de mancare, copiii cer si ei, casa cere darile sa fie platite, banca tipa si ea dupa rate… dar aceste lucruri nu trebuie sa stea in calea unui ideal, mai ales unul maret ca acesta. Capul sus si luptati pentru ceea ce vreti cu adevarat!

  Scris de Viorel Ungureanu | 11 septembrie 2012, 00:43
 5. Mulţumesc.

  Scris de Max Ciudin | 12 septembrie 2012, 17:15
 6. Fiecare se manifestă cum poate.

  Scris de Max Ciudin | 12 septembrie 2012, 17:15

Trackback-uri/Pingback-uri

 1. Pingback: Max Ciudin : Dezavantajele Unirii Republicii Moldova cu România! | Romanian Breaking News - 12 septembrie 2012

 2. Pingback: Max Ciudin: SERVICIILE SPECIALE RUSESTI IN SPATELE MANIFESTATIILOR DIN 16 SEPTEMBRIE 2012 | Romanian Breaking News - 14 septembrie 2012

 3. Pingback: Max Ciudin : Dezavantajele Unirii Republicii Moldova cu România! | România Breaking News – RBN Press - 14 martie 2017

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Arhive

Texte recente

Introdu adresa ta de e-mail pentru a urmări acest blog şi a primi notificări de articole noi prin e-mail.

Alătură-te altor 152 de urmăritori

septembrie 2012
L M M J V S D
« aug.   oct. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 • 107,970 vizualizări
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: