Limba ce-o vorbim, politicianism, Societate

Tâmpeniile săptămânii

1. PublikaTv „faţă cu” raţiunea

După articolul lui Constantin Tănase, din 22 mai 2012, despre bilingvismul specific al PublikaTv, canalul în cauză a formulat o replică atât de prostească, încât deja nu se mai poate vorbi nici despre „politici editoriale”, nici despre „ideologii” promovate, ci direct despre un caz clinic. Ăştia de la PublikaTv n-au minte deloc!

Ignorând complet esenţa „deranjului” lui C. Tănase (admiterea utilizării limbii ruse, fără a se asigura traducerea, în cadrul emisiunilor de limbă română), toată PublikaTv (replica nu e semnată) o ia razna, bucurându-se de „reclama” pe care le-o face cotidianul Timpul…

Deşi dacă e să ne amintim de ieşirea isterică a Publikăi din 10 aprilie 2012, devine clar că raţiunea este insuficientă pentru înţelegerea manifestărilor televiziunii respective!

Raţional, dl. Tănase a replicat cu un al doilea text. O nouă replică de la PublikaTv încă n-a venit…

(Alte însemnări despre PublikaTv)

2. Locomotiva Lupu – europeană şi modernă

Marian Lupu, invitatul emisiunii „În profunzime” de la ProTv din 21 mai 2012, şi-a echivalat „valoarea”, în partidul pe care îl conduce, cu o locomotivă.

(sursa inprofunzime.md)

Nu cred să vă conteste nimeni, dle Lupu, modestia „europeană şi modernă” sau capacităţile de „locomotivă”, dar ştiind că trenurile circulă pe direcţii dinainte stabilite, ne puteţi spune unde duce ruta dvs.?!

3. Marian Lupu – om „nu ca ei”

În aceeaşi emisiune a Lorenei Bogza, Marian Lupu şi-a susţinut ferm calitatea lui de om „ca noi”.

(sursa protv.md)

Vestea bună (sau rea), dle Lupu, e că nici dvs. „cum n-aţi fi” (oricum aţi fi) nu sunteţi „ca şi „ei”. Sunteţi doar om. Nu vă supăraţi!

Vestea aproape rea e că legea pe care aţi votat-o vă va sancţiona exprimările similare viitoare. Aproape rea, fiindcă doar legea vă va sancţiona, nu şi ce-i care ar trebui s-o aplice…

4. Uşa dodoneilor

Pe 22 mai 2012, nişte dodonei mititei s-au zbuciumat în faţa intrării centrale (închisă din cauza lucrărilor de reparaţie) a sediului Ministerului de Interne, pe care sta scris că „intrarea în incinta MAI se face din str. Armenească”, aflată la 60 de metri distanţă.

Mititeii socialişti însă nu s-au obosit să se deplaseze spre intrarea indicată. E şi logic! Cine o să-i vadă fluturându-şi steguleţele pe str. Armenească?! Ca nişte protestatari serioşi, ei înţeleg că un protest îşi are rostul numai pe bd. Ştefan cel Mare! Să-i vadă lumea!

Ulterior dodoneii au comunicat că „uşa ministerului s-a dovedit a fi încuiată”, fapt ce i-a împiedicat să-şi atingă scopul propus.

Ce naşte din pisică… minciuni spune!

5. Fostul fost

Fostul parlamentar, Iurie Roşca şi-a expus, în cadrul emisiunii „Ediţie specială” de la JurnalTv, din 25 mai 2012, părerea despre actualul premier Vlad Filat.

(sursa jurnaltv.md)

„…avem în fruntea guvernului o nulitate morală şi intelectuală, care se numeşte Vlad Filat…”, a spus „moralul” şi „intelectualul” Iu. Roşca, care, trădându-şi aliaţii din ADR, l-a adus pe Voronin la putere în 2001 şi l-a votat preşedinte în 2005.

Oare îl roade invidia pe Roşca că Filat l-a „depăşit”, ajungând prim-ministru, pe când el a fost doar viceprim-ministru?!

6. Cea mai lung analizată decizie!

După 9 ani de la trecerea în nefiinţă a lui Nicolae Sulac, (după aproape 3 ani de când ne „conduce”), premierul moldovean Vlad Filat s-a gândit să confere Palatului Naţional din Chişinău numele regretatului artist.

Oare în 2015 ce se va gândi Vlad Filat să facă?

Poate îşi va aminti de „Moldova fără sărăcie”!

7. Trăiască Republica Sovietică Socialistă Moldova! Plus-minus 1 an!

Pe 24 mai 2012, deputatul PLDM Ghenadie Ciobanu a vorbit în cadrul şedinţei Parlamentului Moldovei despre „exact 20 de ani” de la schimbarea denumirii statului din Republica Sovietică Socialistă Moldova în Republica Moldova.

(sursa privesc.eu)

Ghenadie Ciobanu a greşit şi data şi anul!

La fel cum a greşit şi tribuna.md repetând spusele deputatului, mai „precizând că: Parlamentul a votat pentru independenţa ţării la data de 27 august 1991, dar denumirea statului a fost schimbată abia la 24 mai 1992.”

Schimbarea respectivă s-a făcut pe 23 mai 1991.

Însă ce e mai interesant e omiterea acestui eveniment de către „conducători”. La cât de mult se întrec ei la „sărbătorit” şi „comemorat”, e cel puţin suspectă această omisiune! Sau recordul de sărbători fiind atins nu mai e interesat nimeni să serbeze ceva suplimentar?!

8. Nu-l scoateţi pe Marian Lupu din pepeni!

În cadrul şedinţei din 25 mai 2012 a Parlamentului Moldovei, „pepenii” lui Marian Lupu au fost deranjaţi de prevederea din proiectul de lege privind reformarea CCCEC, care le permite colaboratorilor instituţiei date să deţină dublă cetăţenie.

(sursa privesc.eu)

„Să nu uităm de oameni care au depus jurământul pentru alte state”, a spus Marian Lupu.

„Dar ce facem cu oamenii care au depus jurământ doar statului Moldova, însă merg regulat să-şi manifeste credinţa faţă de alt stat?!”, întreb eu.

Externe: Rocada rusească perpetuă

Luni, 21 mai 2012 s-a anunţat că noul-vechi preşedinte al Rusiei, Vladimir Putin a semnat un decret privind componenţa noului guvern rus.

Acest nou guvern, în frunte cu prim-ministrul Dmitri Medvedev, fost preşedinte, este „înnoit” în proporţie de 3 sferturi!…

Să fie oare neschimbatul preşedinte Putin, fost preşedinte, un adept al schimbărilor?!!

Sau în fosta calitate de prim-ministru, n-a considerat că cele 3 sferturi trebuie înlocuite?!

Sau poate fostul preşedinte Medvedev nu i-a permis fostului prim-ministru Putin să-şi schimbe sferturile care nu făceau faţă?!

În această situaţie, se va descurca actualul prim-ministru Medvedev, fost preşedinte, cu noile 3 sferturi, în care actualul preşedinte Putin are încredere mai multă decât a avut fostul prim-ministru Putin în fostele 3 sferturi, când preşedinte era Medvedev, fost anterior prim-ministru?!…

Universurile paralele încă rămân o ipoteză.

Însă déjà vu-ul e la el acasă în Kremlin!

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Arhive

Texte recente

Introdu adresa ta de e-mail pentru a urmări acest blog şi a primi notificări de articole noi prin e-mail.

Alătură-te altor 152 de urmăritori

mai 2012
L M M J V S D
« apr.   iun. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

  • 109.493 vizualizări
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: