politicianism, Societate

Cum îşi bat joc comuniştii de copii, de ţară şi de lege

Dintre toate inepţiile pe care continuă să le facă comuniştii lui Voronin (instigare la ură interetnică şi intoleranţă, promovarea falsurilor istorice, apeluri la nesupunere faţă de autorităţi, contestarea simbolurilor naţionale moldoveneşti, necinstirea Declaraţiei de independenţă etc.), înrolarea copiilor în aşa-numita organizaţie a pionierilor (dar şi a comsomoliştilor) este de departe cea mai josnică şi cea mai dăunătoare.

Dăunătoare pentru copii.

Copiii

În societatea noastră pe care toate grupările politico-economice se străduie din răsputeri să o menţină divizată, iar ea – societatea – nu are forţa, dar nici dorinţa să contracareze această diviziune indusă, cultivarea segregării ideologice şi naţionale în copii, prin înregimentarea lor în structuri politice, va perpetua la nesfârşit „polarizarea” atât de „definitorie” a societăţii moldoveneşti de azi.

Or, ce vor câştiga copii din faptul că au fost făcuţi „pionieri sovietici”?

Îi va ajuta cumva această intrare în gruparea şovină patronată de comunişti să interacţioneze mai bine cu alţi copii care nu sunt înrolaţi?

Se vor integra ei oare mai uşor într-o societate în care majoritatea condamnă practicile şi ideile „maturilor” care le-au legat lor, minorilor, cravate roşii la gât? Cu siguranţă nu!

Interesul este doar al sponsorilor preocupaţi de asigurarea unei baze electorale (a se citi economico-mafiote) durabile în timp.

Căci diminuarea naturală a numărului de nostalgici sovietici, cât şi scăderea ponderii etnicilor tradiţional pro-moscoviţi, dar şi ameliorarea firească, lentă dar sigură, a conştiinţei naţionale şi europene a majorităţii votante, îi obligă pe reacţionarii din PCRM şi clonele sale să-şi radicalizeze tactica, mesajul şi susţinătorii.

Cât despre părinţii care-şi împing conştient copii spre izolare socială, chiar din convingeri sincere, pot să zic doar următorul lucru: astfel de oameni vor ajunge şi copiii lor, iar dacă va mai trăi vreun „Voronin” – şi nepoţii lor.

Un astfel de părinte – o mamă – afirmă în unul din videourile de mai jos că preferă să-şi ştie copilul înrolat la comunişti decât să-l vadă pierzând timpul la calculator, la televizor sau în stradă.

Adică preferă să-l lase în seama unor retrograzi decât să-l educe singură!

Ţara

În spiritul anti-moldovenesc pe care îl demonstrează fără ocolişuri, tot mai mult şi mai mult, partidul lui Voronin, s-au adus la monumentul bolşevicului de la Moldexpo, doar copii vorbitori de limbă rusă, cu părinţi rusofoni, şi s-a organizat o manifestare rusească de proslăvire a simbolurilor unui stat totalitar dispărut.

Nici delegarea comunistului cu nume de moldovean – Muntean, (fost unionist), să execute botezul comunist, n-a atenuat „rusescul” întregului spectacol.

Discursuri în rusă, cântece în rusă, interviuri în rusă (în afara moldoveanului „muntean”, care a „bilingvizat”), „gramote” în rusă semnate de şeful comsomoliştilor moldoveni, jurăminte (!!!) în rusă… Totul însoţit de steaguri sovietice, cu saluturi sovietice, cu defilări sovietice, în zi de fostă sărbătoare sovietică (19 mai – Ziua Pionierului).

Adică: absolut nimic moldovenesc!

Şi asta se întâmplă în statul suveran Moldova, cu cetăţeni actuali ai Moldovei care „educă” cetăţeni viitori ai Moldovei!

Gubernie am fost, gubernie am rămas! Şi aşa vom rămâne!

Şi ăştia roşii, sângerii, au nesimţirea să se declare apărători ai statalităţii?! Apărători ai moldovenilor?!

Anti-Moldova şi anti-moldoveni sunt până în măduva oaselor toţi comuniştii şi visătorii re-anexării repetate la Rusia a Moldovei!

Sau asta înţeleg ei prin „statul multietnic” din mintea lor: o singură limbă – rusa?!…

Legea

Legea moldovenească privind drepturile copilului stipulează că „se interzice  implicarea  copiilor  în activitatea  politică  şi asocierea lor în partide politice” (articolul 13 al Legii nr. 338 din 15.12.1994).

Organizaţia „pionierească” este o extensie a Comsomolului, care la rându-i desfăşoară activităţi politice: „propaganda ideilor statului social, democraţiei, multietnismului, şi neutralităţii” (statutul Asociaţiei Obşteşti Uniunea Tineretului Comunist din Moldova), vârsta minimă pentru a „intra” la ei fiind 14 ani!

Mai mult chiar: membri ai partidului politic PCRM, participă în calitate de membri de partid la manifestările anacronice ale „pionierilor”!

Deşi nu o dată au demonstrat dispreţ faţă de legile şi Constituţia Moldovei (numai fluturarea steguleţului mincinos cât face), o batjocura şi mai mare demonstrează alţii.

Alţii, care nu se autosesizează în privinţa implicării copiilor în activităţi politice, în activităţi îndreptate contra statului.

Deşi dacă e să ne gândim în ce stat trăim…

Chiar de se va apuca vreo procuratură să ancheteze încălcările grave comise de indivizii în cauză, imediat se vor găsi avocaţi capabili să răstălmăcească legile moldoveneşti scrise anapoda, fără a se mai ajunge la judecată.

Şi chiar de se va ajunge la judecată, imediat se vor găsi judecători care să nu vadă nicio încălcare a legislaţiei, ba mai mult, îi vor lăuda pe acuzaţi pentru spiritul „sănătos” de educaţie al tinerei generaţii.

Şi chiar de se va găsi un judecător cu stimă faţă de lege, imediat se va găsi o Curte Supremă care să zică un ba definitiv.

Îşi bat joc comuniştii şi de lege şi de ţară şi de copii!

Îşi bat joc fiindcă statul le permite! Statul, adică noi!

***

Mass-media noastră privată a reflectat din plin acest „eveniment” – legarea cravatelor roşii.

JurnalTv:

ProTv:

PublikaTv (ca de obicei, aiurea: ce caută cântecul comunist românesc într-un reportaj despre comuniştii ruşi?!!):

Fără îndoială, este dreptul „privaţilor” să-şi aleagă subiectele ştirilor. Însă de ce o manifestaţie marginală, care nu spune nimic despre personalităţile şi realizările copiilor, ci este doar publicitate a josnicilor comunişti adulţi, se difuzează atât de insistent, an de an, pe când, să zicem, un concurs şcolar, o manifestare sportivă, o tabără de creaţie, unde copiii pot fi prezentaţi dintr-o perspectivă copilărească, fără amestecul „politic” al adulţilor, nu ajung decât rareori în vizorul „fabricanţilor de ştiri”?!…

Bătaie de joc…

Dar există şi redactori responsabili!

În timp ce unele televiziuni se întreceau în a arăta „spectacolul” cu copii, organizat de comunişti la monumentul bolşevicului prim, Televiziunea Naţională s-a ferit s-o facă, difuzând în schimb un material despre tinerii moldoveni participanţi la concursul republican „Cel mai bun elev-inovator”:

Jos pălăria în faţa Mesagerului!

Trebuie să ne mândrim cu copiii! Nu să-i folosim în extrem de murdara politică moldovenească.

Post-scriptum: Oare cât de utilă i-a fost Olei Tira (Ţâra) experienţa de pionieră?!

Reclame

Discuție

2 gânduri despre &8222;Cum îşi bat joc comuniştii de copii, de ţară şi de lege&8221;

  1. Doamne fereșșșșște…

    Scris de Tury | 21 mai 2012, 10:52

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. Pingback: 2% pentru liniștea comuniștilor lui Voronin, 41,8% – pe conștiința lor | - 5 iulie 2013

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Arhive

Texte recente

Introdu adresa ta de e-mail pentru a urmări acest blog şi a primi notificări de articole noi prin e-mail.

Alătură-te altor 152 de urmăritori

mai 2012
L M M J V S D
« apr.   iun. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

  • 107,970 vizualizări
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: