Societate

S-a ţicNit şi Publika?

Istericalele devenite brand, ce însoţeau orice dat pe post de NIT, par a fi molipsitoare. Şi se transmit prin eter, cablu, sponsori, teleportări şi, mai ales, prin autosugestii!

Falnica televiziune „singură” şi „unică” a înhăţat din mers (ştafetă?!) virusul NIT-os, pregătit pentru transbordare, manifestând deja primele simptome de isteric-oză.

Pe 10 aprilie 2012, PublikaTv şi-a vărsat revolta că e „atacată şi criticată”, dar şi „boicotată” (!) printr-un ditamai comunicat.

Comunicat în care, haotic, loveşte în toţi: în concurenţă – ziare, televiziuni, saituri; în structurile statului – ministerul de interne, procuratură, SIS; în parlamentari. Dar şi în persoane concrete.

Comunicat în care îi bagă în aceeaşi oală a duşmanilor publi(k/c)i pe toţi cei care au avut, deontologic, nesimţirea să sugereze o legătură între indivizi şi evenimente publice cu – atenţie! – doar două persoane/personaje: nevinovata jurnalistă V. Kriukova şi imacuNata Morari!

Două sfinte!

Că Kriukova ar fi acţionat de capul ei, fără a-şi anunţa superiorii (lucru confirmat şi de evadat, pe care PublikaTv îl consideră doar plecat – „«evadarea» bloggerului”), eliminându-se astfel orice temei legal de acuzare a postului dat, nu contează pentru comunicatori.

Pentru ei nu contează nici că fătuca „din morari” e suspectată de ceva ce ar fi făcut înainte de a le deveni faţă.

Ce treabă are te-ve-u Publika cu aventurile „feciorelnice” ale Nataşei de dinaintea „mariajului” cu Fabrika?!!

De ce sar ca arşi, de la mic la Boţan, toţi ka-iştii, în situaţia în care nimeni nu a arătat cu degetul (arătător) spre întreprinderea privată, fostă cu capital străin Publika Tv/.md/FM?

S-ar putea admite susţinerea acordată angajatei Kriukova, pentru ceva făcut/nefăcut în contextul calităţii sale de angajată, dar cum să înţelegi frontul de bărbaţi falnici (ca cei din emisiunea de marţi) gata să stea zid în faţa atacurilor care-o vizează pe făptura garant a tele-existenţei lor, Natalia Morari, pentru ceva ce a făcut/nefăcut/desfăcut numita?

Să fie oare explicaţia, una simplă de tot, că PublikaTv nu e nici a numărului unu (unul), nici a numărului unu (altul), nici a altor factori aritmetici mai mari sau egali cu zero, ci este a Nataliei Morari?!

Oare nu e o regulă ca toţi sub-ii să sară în apărarea celui celei care le împarte solde?

De ce PublikaTv vede în luările de poziţie referitoare la Kriukova şi Morari, ca persoane particulare, „că de fapt ţinta reală este Publika TV. Singura televiziune de ştiri din Moldova a devenit ţinta unei ample campanii de discreditare cu scopul de a se face presiuni asupra politicii editoriale a postului.”, rămâne o secret. Un secret de stat?!

Deşi se vrea grav comunicatul publik, acesta e doar un conglomerat de supoziţii subiective, exact ca unele articole, filme, declaraţii pe care le denunţă „principalul formator al agendei publice”  – câtă modestie!

Deşi se vrea zeflemitoare, atitudinea prezentatoarei cu dicţiune deficientă, a permanentului Boţan, a invitaţilor şi-a invitaţilor idioţi, atunci când vine vorbă de experienţa revoluţionară a muscăleştei ostracizate/de-ostracizate Morari, reuşeşte doar să înjghebe – e drept, cu brio – o privelişte penibilă, cu trecere în silă.

Însumate, „gravitatea” comunicatului şi ironia actanţilor, nu că se bat cap în cap, dar îşi mai şi bat joc de cei cărora le adresează depeşe convulsive şi de cei pentru care manifestă doar aroganţă!

Şi, de parcă ar mai fi în timpurile autocrate nu demult apuse, sau de parcă ar fi peştele NIT pe uscatul stropit cu puţină (de suprafaţă) democraţie, PublikaTv trânteşte nuca următoare:

 „pe această cale, facem apel la organizaţiile media naţionale şi de peste hotare, precum şi la instituţiile internaţionale acreditate la Chişinău ca să ia atitudine faţă de presiunile care se fac la adresa Publika TV”.

Abia aşteptăm să mai aflăm o daavem ONU în Chişinău!

A înnebuNit lumea! ANitaminoză!

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Arhive

Texte recente

Introdu adresa ta de e-mail pentru a urmări acest blog şi a primi notificări de articole noi prin e-mail.

Alătură-te altor 152 de urmăritori

aprilie 2012
L M M J V S D
« mart.   mai »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

  • 107,970 vizualizări
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: