politicianism, Societate

Fascistul strigă „fasciştii”!

Voronin purtând tricolorul pe care l-a numit „drapel fascist” în 2000

Cuvântarea în limba rusă a lui Vladimir Voronin (în continuare V.V.) la o conferinţă obscură ţinută în Hotelul „Europa” de pe str. Vasile Lupu nr. 16 (care iniţial se construia ca o extensie a căminului studenţesc alăturat al ULIM!) îl rostogoleşte şi mai rapid în prăpastia dispreţului şi ruşinii naţionale moldoveneşti.

Putând să rămână în istorie doar ca al treilea preşedinte al Moldovei (cu toate relele şi bunele sale), încăpăţânarea prostească de care dă dovadă persistând în băltoaca numită „politica moldovenească”, va şterge definitiv şi ultimele aprecieri ale perioadei mandatelor sale. E sindromul politic ex-sovietic.

Saitul partidului anunţa deschiderea conferinţei pe 9 martie 2012. Limbile de lucru: rusa (cum e „firesc”!) şi engleza (dacă tot e „internaţională” adunarea!).

Discursul pe care l-a ţinut deputatul V.V., ca oricare discurs al subordonaţilor săi, abundă în minciuni, distorsionări, şovinism rusesc, acuzaţii la adresa politicii interne ale altor state (!) şi denotă isteria generală care a pus stăpânire pe acest „organism” duşmănos şi străin pentru moldoveni – PCRM.

Din start V.V. ţine să-şi exprime regretul în privinţa „masştabului” redus al adunării, lucru cu care se pare că s-a obişnuit deja, dacă ţinem cont de numărul doritorilor de a se văita stradal sub dirijatul deputatului.

Şi începe: „europenii renunţă la multiculturalism” (o fi înţelegând oare V.V. ce înseamnă această noţiune?! Multiculturalismul lui este fără îndoială cultura rusească în jurul căreia trebuie să orbiteze umil culturile „republicilor-surori”!), „fascismul renaşte în ţările baltice, prin comemorarea membrilor autohtoni ai SS, prin limitarea drepturilor lingvistice şi etnice a cetăţenilor Uniunii Europene”.

Pe lângă faptul că îşi permite să facă aprecieri la adresa unor state suverane şi a UE, care ne sunt şi parteneri şi susţinători, obtuzitatea pe care o denotă este de-a dreptul jalnică.

Doar schimbând puţin perspectiva vom constata că lucrurile de care acuză V.V. unele state europene se aplică perfect pe istoria fostei URSS: ruşii erau conducători peste tot, drepturile altor etnii, mai ales a celor ne-slave, erau inexistente lingvistic şi din punct de vedere al accederii la resurse, erau proslăviţi indivizi dubioşi precum Cotovschi şi alţi străini care peste noapte au fost făcuţi eroi ai moldovenilor…

V.V. nu poate privi lucrurile obiectiv, neputându-se detaşa de subiectivismul său complet ideologizat şi velicorus.

Aminteşte apoi de preşedintele României, de aprobarea acestuia a campaniei de eliberare din 1941 a Moldovei de est ocupate de bolşevicii ruşi.

Minte prin afirmaţia că în Chişinău există o stradă numită în cinstea mareşalului Antonescu de către actuala guvernare. Strada se intenţiona a fi denumită „Vila Antonescu” de către consiliul local al or. Codru!

Nu-i place că trecutul istoric este reflectat din perspectivă moldovenească în mass-media şi învăţământ (perioada interbelică), amintind de sutele de mii de victime ale „ocupaţiei române”. Ipocritul nu va vorbi niciodată cu aceeaşi fervoare de milioanele de victime ale ocupaţiei sovietice!

Pomeneşte de o organizaţie marginală (Noua dreaptă) şi de activităţile acesteia de „expresie vădit fascistă”. Uită sau se preface că uită de ultra-naţionaliştii săi rusofoni care scuipă pe tot ce e moldovenesc în ţara asta, care au un singur Dumnezeu – ţariocul din Kremlin.

Atinge desigur şi „problemele” interne: „Republica Moldova este acum în mâinile unui regim care face crime evidente şi clare împotriva democraţiei, ignoră complet Constituţia, deţine puterea în mod ilegal, refuză să dizolve Parlamentul, să organizeze alegeri anticipate obligatorii, modifică arbitrar legislaţia electorală înainte de alegeri, falsifică deschis procesul electoral. Toţi analiştii treji şi profesionişti, constituţionaliştii într-o singură voce spun că în Moldova există un fenomen de uzurpare a puterii. Dar colegii noştri europeni doar îşi coboară ochii, atunci când prezentăm aceste argumente, şi aplaudă regimul din Chişinău. Aplaudă numai pentru că el e anticomunist şi anti-rusesc.”

Aceeaşi aiureală continuă!

Chiar nu are oameni „treji” care să-i explice elementar ce înseamnă uzurpare?!!

Iar afirmaţia că „toţi într-o voce vociferează” inepţiile PCRM, este ea însăşi – acestă afirmaţie, prin ignorarea altor păreri, ale multora – profund anti-democratică, şi nu „regimul” care permite tuturor frustraţilor şi istericilor să se manifeste LIBER.

Iar în privinţa susţinerii acordate guvernării actuale de către „colegii europeni” doar fiindcă aceasta ar fi „anti-comunistă şi anti-rusească”, V.V. o dă spectaculos în bară! El, care a fost susţinut atâţia ani de „colegii europeni” fiind şi comunist şi pro-rus pe faţă!

Vladimir Voronin şi Traian Băsescu în 2005

În continuare deputatul îşi manifestă îngrijorarea faţă de apariţia unei „guvernări neofasciste” în Moldova, amintind de Italia, Germania, dar şi de România (obligatoriu!).

Însă nu agramatismul în ale istoriei specific hoardei roşii a hanului V.V. este de neînţeles. (Ruşii intenţionat îi denumesc fascişti pe toţi inamicii lor din al doilea război mondial: pe nemţi – ca să ascundă naţional-socialismul lui Hitler, pe români – ca să ascundă regimul militarist al lui Antonescu, care singur a înlăturat toate elementele extremiste din activitatea statală, pe estonieni, letoni şi lituanieni – ca să justifice ocuparea celor trei ţări, pe finlandezi – ca să justifice atacul asupra Finlandei, totul având drept scop diluarea caracterului de agresor al URSS.).

Inexplicabilă este „logica” promovării urii faţă de Uniunea Europeană (Germania – principalul motor al acesteia, Italia – a doua patrie a atâtor moldoveni necăjiţi), când de aceasta depinde, vrem noi-nu vrem, viitorul nostru! Măcar din cauza celor aproape un milion de concetăţeni ai noştri care se află acolo.

La fel, izbucnirile xenofobe s-ar mai putea „înţelege” atunci când se fac în faţa manifestanţilor zombaţi, deşi respect prin aceasta cu certitudine nu se va obţine din partea „colegilor europeni”.

Dar să debitezi asemenea lucruri într-un cadru care se vrea de „conferinţă” e absolut neserios!

Iar cât priveşte „perspectiva fascistă” a moldovenilor, V.V. ar trebui să privească realitatea în care trăim.

Care fascişti?! Anti-ruşi moldovenii se tem să fie!

Pe când neo-naziştii ruşi sunt o realitate.

În final V.V. îşi reiterează regretul în privinţa numărului redus al celor prezenţi, menţionând că ambasadorii din Chişinău ai statelor membre ale Comunităţii Europene (adică toţi) au refuzat invitaţia!

„Trebuie, continuă V.V., să tragem concluziile de rigoare.”

Trebuie, zic eu, ca V.V. şi toată ceata lui bravă să tragă concluziile de rigoare.

Definiţia fascismului de pe Wikipedia  este descrierea perfectă a practicilor aşa-zişilor comunişti moldoveni:

„Fascismul este o ideologie politică radicală, naţionalistă şi autoritară.” – oare ideologia PCRM nu este una radicală, naţionalistă (rusească) şi autoritară?!

„Fasciştii susţin crearea unui stat totalitar cu un singur partid, care urmăreşte mobilizarea în masă a unei naţiuni şi crearea unui ideal om nou…” – cu ce se deosebeşte perioada guvernării comuniste, cu dorinţa ei de a crea un moldovean „multietnic” şi „multicultural”?!

„Guvernele fasciste interzic şi suprimă opoziţia faţă de stat.” – no comment.

„Fascismul este anticomunist, antidemocratic, antiindividualist, antiliberal, antiparlamentar, anticonservator, antiburghez şi antiproletar şi în multe cazuri, anticapitalist.” – toate sunt caracteristici ale manifestărilor PCRM, chiar şi anticomunismul, prin politica de susţinere a parveniţilor şi de promovare a îmbogăţirii unor clase sociale în defavoarea altora.

„Fasciştii prezintă ideologia lor ca o mişcare din punct de vedere economic între clase, care promovează soluţionarea conflictului dintre clasele economice în vederea asigurării solidarităţii naţionale.” – parcă ar fi propagandă comunistă!

***

O singură întrebare i-aş pune lui Vladimir Voronin: de ce comuniştii moldoveni trebuie să fie neapărat anti-români şi pro-ruşi? De ce nu pot fi pur şi simplu pro-moldoveni?

(Întrebarea la care ar trebui să-şi răspundă singur e: cine se consideră a fi – moldovean sau rus?)

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Arhive

Texte recente

Introdu adresa ta de e-mail pentru a urmări acest blog şi a primi notificări de articole noi prin e-mail.

Alătură-te altor 152 de urmăritori

martie 2012
L M M J V S D
« feb.   apr. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

  • 107,970 vizualizări
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: